divendres, 28 d’octubre del 2016

Mentre Melina dorm...

Què fan les mares quan els bebès dormen? I els pares? Quan Melina dorm, és el moment de fer les coses de casa, de posar-me a l'ordinador, de llegir, etc. A casa ens repartim molt bé les feines imprescindibles i, així, les poques estones que no hem d'estar pendents d'ella, podem dedicar-les a altres coses: cadascú, les seues.
A mi, a més de llegir, una de les coses que més m'agraden és fer manualitats. Qui em coneix ja sap que n'he fet sempre: calça, ganxet, punt de creu, cosir, postals de Nadal, scrapbooking (una paraula molt moderna per definir allò que hem fet tota la vida, tallar i pegar retalls de paper), etc, Fer manualitats de i per a bebès era una de les coses que més il·lusió em feia quan m'imaginava com a mare i, encara que el temps no és molt, algunes cosetes sí he fet. Hui us les mostraré per si us serveixen d'inspiració.
Bossetes
Quan estava embarassada, que tenia molt més temps (excepte quan estava vomitant, que m'ocupava una bona part del dia) vaig fe-li a Melina bossetes de tela per guardar bolquers, tovalloletes, etc; un saquet per a dormir, una manteta i la "nineta-manteta", que és el que ara anomenen doudou, un ninotet que els xiquets identifiquen amb la calma. La nineta porta dins la boleta-sonall que duia durant l'embaràs, però Melina no utilitza res per a dormir ni per a calmar-se que no siga la mamella, així que, de moment, és una joguina més. Si feu clic en els enllaços podeu veure les pàgines d'on em vaig inspirar, alguna amb patrons.


Més bossetes

El saquet de dormir

Manta en procés

La manteta acabada
La "nineta manteta"

Durant els primers mesos va ser quasi impossible fer res més que ocupar-nos d'ella i dormir, perquè estàvem esgotats. Ara és més fàcil fer alguna coseta per la nit, després que ella s'haja dormit. Fer manualitats és creatiu i molt relaxant per a mi, supose que perquè estic centrada en la tasca, els materials són molt agradables al tacte, etc. Una volta m'explicaren que fer ganxet és com meditar en moviment, supose que per això enganxa tant!
Aquestes són les meues darreres creacions:
Un joguet de tela. Als bebès els encanten les etiquetes, així que vaig fer-li aquesta estrella blaneta, inspirat en aquest patró.

Per al seu aniversari m'agradaria, cada any, regalar-li alguna cosa feta per mi, per compartir amb ella les meues aficions i transmetre-li el valor de les coses fetes a mà, així que aquest és el regal d'enguany, una cistella de fruites i verdures de ganxet, amigurumi per a les iniciades. Guardeu-me la sorpresa!



Uns regalets que han creuat l'oceà. Ací teniu el patró del dinosaure.


I la setmana passada, gràcies a l'associació Criando Ando de Paiporta, participàrem en un taller d'ampolles sensorials. Un invent fantàstic que consisteix en reciclar ampolletes i plenar-les amb diferents materials per estimular els sentits del bebè, el tacte, la vista i l'oïda, un joguet d'inspiració Montessori que li ha encantat a Melina. Vaig fer-li una visual amb estrelletes de purpurina molt relaxant i altra sonora amb els colors de la tardor. En farem més!
Pròximament, més coses. Ja sabeu que la xarxa està plena d’idees, a gaudir!


2 comentaris:

  1. M'encanta la nineta manteta
    I les fruites, per descomptat

    Eres una artista.
    Amén a Fer Cúa per als teus tallers ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mil gràcies pel teu comentari! La culpa la tenen ma mare i les meues iaies per ensenyar-me. :-)

      Elimina